Soos Ma dit gemaak het – 'n lekker resep vir bobotie om die winter mee af te sluit.
Soos Ma dit gemaak het – ‘n lekker resep vir bobotie om die winter mee af te sluit.

Marinda Engelbrecht van Marinda Kook-faam se ma het graag ertjies en geelrys bedien. Probeer gerus dié basiese resep.

Marinda se bobotie

Bestanddele

2 uie fyn gesny

15 ml olie om die uie in te braai

2 snye brood

100 ml melk

sout en peper na smaak

80 ml appelkooskonfyt

40 ml kerriepoeier

15 ml borrie

5 ml fyn komyn (opsioneel)

30 ml asyn

3 suurlemoen of lourierblare

1 kg beesmaalvleis

Vir die bolaag:

1 eier geklits in 60 ml melk

Metode

• Sit die brood in ‘n diep bord en gooi die 100 ml melk oor die brood;

• Braai die uie tot glaserig in ‘n bietjie olie op die stoof;

• Gooi die res van die bestanddele in ‘n mengbak en meng deeglik deur;

• Druk die melk uit die brood en meng saam met jou uie by die vleismengsel;

• Skep dit in ‘n gesmeerde oondbak;

• Meng jou bolaag (een geklitste eier en die 60 ml melk) en gooi dit oor jou vleis in die oondbak;

• Sit die suurlemoenblare bo-op alles;

• Bak vir 60 min by 190 ºC;

• Sit jou bobotie met rys en groente voor.

Hierdie basiese resep is altyd ‘n wenner en jy kan ses tot agt mense hiermee onthaal.

Bron: Marinda Kook

You need to be Logged In to leave a comment.

  • WeskusNuus E-Edition – 11 November 2025
    WeskusNuus E-Edition – 11 November 2025